ВХОД В ДНЕВНИКА

НАЧАЛО  I  ЗА НАС  I  КЛУБ  

КАК_РАБОТИ  I  ПРЕЗЕНТАЦИЯ I  КАК_ДА_КУПЯ 

ФОТО_СЪВЕТИ  I  ОТПЕЧАТАЙ  I  КОНСУЛТИРАЙ_СЕ


Фото съвети

Наблюдавам развитието

Снимане на ръста и теглото

Ръстът и теглото се измерват на профилактичния преглед и стойностите им се въвеждат в записки. Можете да снимате цифрите от метъра или кантара (заедно с бебето) при самото измерване и да ги качите за спомен.

Снимане на уменията и поведението

Уменията и повеведението са очаквани постижения на детето. Можете да успеете да уловите първия път или да ги подготвите и режисирате предварително. Подходящ фон, достатъчно светлина, облекло. Винаги правете това на обезопасен за бебето терен. В тази бета версия на приложението няма възможност да правите видео. Снимката може да бъде не само спомен, но и ценен ориентир за специалистите.
 

Насърчавам развитието

Снимане на храненето

Храненето е една от най-обсъжданите теми както между майките, така и по време на месечния профилактичен преглед. Снимките по време на хранене могат бъдат красив спомен и едновременно с това да ви помогнат да разкажете на личния лекар за изминалия месец. Ако искате да имате по-подробен дневник за всички храни, използвайте полето "Записки". 

Снимане на режима

Режимът е това, което правите всеки ден по едно и също време – рутината. Раждаме се с вграден часовник, който да подрежда времето ни според деня и нощта, но има нужда да бъде настроен от вас. Това става като създадете режим. Идеята е всяка снимка да илюстрира по едно от важните неща в него за изминалия месец. Към един и същи стикер можете да качите една или колаж от няколко снимки. За някои неща като например съня можете да ползвате шаблон или специалната таблица за календар на съня.

Снимане на отзивчивите грижи

Отзивчивите грижи изразяват са плод на любящата ви връзка с детето. Отзовавате се на нуждата му от любов, внимание, храна, сън целодневно, включително чрез общуване, пеене и игра. Затова повечето от стикерите са заглавия на основни моменти от деня ви. Всяка снимка илюстрира по един такъв момент от месеца, с уговорката, че такива моменти са ежедневие. Затова можете да качите към един и същи стикер можете да качите колаж от няколко снимки, още повече, че има много пленяващи мометни, които ще искате да отразите тук. Можете да ползвате и нашите шаблони.
 

Консултации

Снимане на профилактичните прегледи

Профилактичните прегледи са важна посока в грижите за здравето и развитието на детето. Имената на стикерите обозначават провеждането на самия преглед, а снимки можете да сложите по взаимно желание на вас и специалистите. При посещението, вероятно ще определите и датата на следващия преглед, която можете да отбележите в записки.

Снимане на други консултации

Тук сме оставили възможност да качвате всеки месец снимка, включително на документ, както и записки от други прегледи и консултации. 

Снимане на притеснения

Притесненията са често обсъждани на профилактичните прегледи и показването им под формата на дневник би могло да ви подкрепи в това. Ако не намирате стикер с вашето притеснение, можете да използвате стикерите Въпроси и Притеснения. Ако е уместно, можете да качите снимка на притеснението. При съгласие на лекаря или специалиста, можете да споделите целия си дневник с него.
 

Спомени

Снимане на празнични моменти

Празничен момент може да бъде навършването на всеки месец, посрещането на Коледа със семейството, както и всяко първо нещо в живота на детето. Тук е мястото за вълнуващи снимки, заглавията на които ще намерите в стикерите. 

Снимане на уловени мигове

Уловените мигове са може би най-голямата гордост на фотографа, защото се изисква бързата му реакция. Заглавията на стикерите са само насочващи и изразяват място или емоция. От многото снимки, които сте направили, можете да качите тези, които най-естествно пасват на съответното описание. 

Снимане на творчески изяви и игри

Творческите изяви са на всяка крачка – от интересните напеви на гласа до емоционалните реакции по време на игра. Имената на някои стикери ви насочват към снимки от конкретни полета на изява, а за другите сме оставили избора на вас.